Aquarelpotloden

Aquarelpotloden

Toon producten

Merken en typen

Derwent Watercolour heeft mooie aquarelpotloden die lekker in de hand liggen. Ook de aquarelmarkers van Winsor&Newton hebben deze eigenschap.  Ze zijn los en in sets verkrijgbaar. Deva heeft verder ook allerlei soorten aquarelverf in napjes, tubes, sticks, en alle noodzakelijke accessoires.

Aquarelpotloden

Inspiratie voor aquarelleren met aquarelpotloden

Aquarelleren is een prachtige techniek met heel veel verschillende mogelijkheden. Aquarelpotloden zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden. 

Hoe aquarelpotloden te gebruiken

Koop altijd goede kwaliteit potloden, dan weet je zeker dat de kleuren mooi zijn en niet flets. Er zijn verschillende technieken, maar doe in  ieder geval eerst een test door bijvoorbeeld hokjes of een proeftekening te maken op goed aquarelpapier en deze dan met penseel en water tot aquarel om te toveren. Zo zie je hoe de verf zich gedraagt. Ook kun je een penseel gebruiken om de verf van het aquarelpotlood te "halen" om deze vervolgens op papier over te brengen. Aquarelmarkers gebruik je in eerste instantie op droog papier en werk je dan verder met een penseel uit zoals je wilt. De kleuren zijn expressiever en sterker dan aquarelpotlood. Het uitlopen bij het mengen is wat minder controleerbaar dan bij aquarelverf. Kleurmenging met water is gewoon mogelijk.

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes, napjes en sets      NU -30%

Lees meer