Pastelpotloden

Pastelpotloden

Toon producten

Merken Pastelpotloden

Deva voert een aantal topmerken pastelpotloden, dit zijn de pastelpotloden van Caran d'Áche, Stabilo, Bruynzeel en Derwent. Naast pastelppotloden kunt u bij ons ook accessoires zoals speciaal fixatief voor pasteltekeningen, doezelaars, pastelpenselen en vele verschillende geschikte soorten tekenpapier vinden.

Pastelpotloden

Gebruik van Pastelpotloden

Pastelpotloden hebben ongeveer dezelfde eigenschappen als pastelkrijt: ze zijn helder van kleur, gemakkelijk te mengen en geven diepere/mooiere kleuren dan kleurpotlood. Pastelpotloden zijn wel iets harder dan krijt en geven meestel iets minder pigment af dan pastelkrijt. Toch zijn ze goed te mengen, en kun je juist door die relatieve hardheid en de punt mooi en scherp details aangeven. Ze liggen bovendien gemakkelijk in de hand. Met pastelpotloden en pasteltechnieken kun je bijna een schildereffect krijgen, en de kleuren zijn stabiel. Pastelkrijt en pastelpotloden worden gemaakt van kalk of gips met pigmenten en gom. Je kunt ze ook naast elkaar gebruiken en gebruik maken van de verschillen in hardheid voor je compositie. Als papier kun je speciaal pastelpapier gebruiken, maar ook gewoon tekenpapier, aquarelpapier en karton. Door met de structuur van het gekozen papier te variëren kun je namelijk ook het uiteindelijke effect en de uiteindelijke stijl bepalen.

Het is tenslotte belangrijk  om je tekening goed te fixeren, omdat anders de kleuren snel vervagen en bij aanraking afgeven. Je kunt ook tussendoor fixeren als je met dikke(re) lagen werkt. Je kunt pastelkrijt ook uitgummen. Wees wel voorzichtig, want gummen tast je papier aan en kan kreukels geven.

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes, napjes en sets      NU -30%

Lees meer