Opgespannen doeken

Opgespannen doeken

Toon producten

Schildersdoeken soorten

Diverse schildersdoeken en accessoires

Al naar gelang de verf of het gebruikte medium, kun je bij Deva kiezen uit verschillende ondergronden en allerlei soorten en maten. Ons schildersdoek is verkrijgbaar in verschillende  materialen en vormen. Deva levert schildersdoeken in katoen en linnen, in gewoon en 3D-formaat met een hoge, goed beschilderbare rand. Ook voor rollen geprepareerd schilderslinnen en de bijbehorende spantangen kunt u bij ons terecht.

Opgespannen doeken

Schildersdoeken linnen of katoen

Wat is het verschil tussen een linnen- of katoenendoek?

Schildersdoeken zijn tegenwoordig meestal geprepareerd. Dit betekent dat er geen eigen voorbehandeling meer nodig is. Al onze geprepareerde schildersdoeken vindt u hier.

Linnen schildersdoek is duurder dan katoenen schildersdoek. Katoen is dan ook de meest verkochte doeksoort. Linnen heeft wel een aantal voordelen; het zakt door de lange vlasvezels minder snel uit, gaat minder snel slap hangen en het materiaal wordt niet bros doordat het natuurlijke oliën bevat die het soepel houden.

Schildersdoeken in gebruik

Waar moet je op letten?

Er zijn schildersdoeken in de vorm van opgespannen schildersdoeken, canvasboard, en rollen doeken.  Het voordeel van schilderen op schildersdoek is dat het doek veerkrachtig is en meegeeft tijdens het opbrengen van de verf. Het werkoppervlak is soepel en dat werkt gemakkelijker. Schildersdoek is geweven in katoen of linnen en zorgt daarom ook voor een gemakkelijke hechting van de verf. Let bij het kopen van het schildersdoek op de structuur. De structuur van het schildersdoek is van belang voor het onderwerp. Bij fijne structuren oogt het resultaat glad, bij grover geweven schildersdoeken zal de structuur door de verflaag heen zichtbaar blijven.

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes, napjes en sets      NU -30%

Lees meer