Bindmiddelen pigmenten

Bindmiddelen pigmenten

Toon producten

Pigmenten merken en typen

Deva heeft een groot aantal pigmenten en bindmiddelen in haar assortiment. Pigmenten van Verfmolen De Kat, Deva en Caparol, bindmiddelen, olie, harsen, en oplosmiddelen, u kunt alles wat u maar nodig hebt bij ons bestellen. 

Bindmiddelen pigmenten

Inspiratie

Als je je eigen verf wilt gaan maken, moet je allereerst een keuze maken voor bepaalde basisverfsoorten, pigmenten en de bijpassende bindmiddelen. Daarna kun je gaan experimenteren met de samenstelling en tenslotte kun je daadwerkelijk gaan schilderen met je eigengemaakte verf. Vroeger maakte elke schilder zijn eigen verf, maar het vereist wel ervaring en oefening. Als beginneling is het daarom beslist de moeite waard de kunst van een ervaren verfmaker af te kijken! Bovendien is het relatief voordelig. Het is ook de moeite waard wanneer je graag werkt met speciale kleuren, verfsamenstellingen en technieken. Zo kun je je werk nét dat beetje extra meegeven. Meer over pigmenten en het maken ervan vind je hier: Receptenboekje Verfmolen De Kat

Gebruik van bindmiddelen en pigmenten

Pigmenten/kleurstoffen worden gebruikt voor het kleuren van verf, inkt, textiel, kunstoffen en andere materialen. Pigment is poeder dat uit kleine, onoplosbare, sterk gekleurde korrels bestaat. Om pigment te verwerken, moet er gebruik worden gemaakt van een bindmiddel. Pigmenten zijn niet in water oplosbaar maar een kleurstof vaak wel. Kleurstoffen zijn meestal plantaardige of dierlijke verfstoffen. Goed om te weten als je bijvoorbeeld niet met dierlijke producten wilt werken.

Verfstoffen kunnen worden ingedeeld in verschillende groepen, zoals natuurlijk anorganische pigmenten (bijvoorbeeld  oker, omber, lapis lazuli, malachiet en krijt) en synthetische anorganische pigmenten (bijvoorbeeld  titaan wit, cadmium geel en rood en ultramarijn blauw).

Natuurlijke organische kleurstoffen en pigmenten zijn bijvoorbeeld meekrap, indigo en wijngaard zwart. Natuurlijke dierlijke organische kleursoffen zijn bijvoorbeeld been- of ivoor zwart , sepia en cochenille. Sythetische organische pigmenten zijn bijvoorbeeld Indisch geel, gummi gut imitatie en permanent rood. Bindmiddelen worden gebruikt om pigmenten en verf te binden zodat ze als verf gebruikt kunnen worden. Een hulp voor de keuze bij het maken van verf is bijvoorbeeld dit handige receptenboekje: Receptenboekje Verfmolen de Kat

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes 5ml NU -30%

Lees meer