Aquarelverf

Aquarelverf

Toon producten

Aquarelverf basis

Wat is aquarelverf?

Aquarelverf bestaat bijna alleen uit pigmenten. Deze worden vermengd met arabische gom als bindmiddel en glycerine (of een ander wateraantrekkend middel) voor een betere bevochtiging. Het effect van aquarelleren is transparant, en hoe meer water je toevoegt, hoe lichter de kleur. 

Goede aquarelverf is verkrijgbaar in napjes en tubes bij Deva. Deva voert de merken aquarelverf Talens van Gogh , Winsor&Newton Cotman , Talens Rembrandt  en Winsor & Newton Professional watercolour.

 

Aquarelverf

Aquarelverf beginner

De juiste aquarelverf , papier, en penselen

Beginner? Kies in ieder geval goede kwaliteit aquarelverf, deze heeft een samenstelling met veel pigment, bijvoorbeeld een basisset aquarelverf. Deze is verkrijgbaar in verschillende vormen, napjes, sticks  of tubes. Ook zijn er handige aquarelmarkers die mengbaar zijn met andere aquarelverven. Schaf ook een goede kwaliteit aquarelleerpapier aan, daar heeft u zeker veel plezier van. Het is dikker en sterker dan gewoon papier en bestand tegen de waterigheid van aquarelverf. Normaal papier is niet geschikt want het gaat bobbelen door het water en de verf hoopt zich op in kuiltjes.

Werken met aquarelverf

Ontdek de mogelijkheden

Aquarelverf is een lastig materiaal om mee te werken, maar juist daardoor, als je er eenmaal mee kunt werken geeft de extra techniek je een voorsprong bij het schilderen met bijvoorbeeld acryl- of olieverf. Je kunt de verf puur uit een tube gebruiken, maar het mengen van de verschillende kleuren is ook eenvoudig mogelijk. Sommige kleuren verdringen elkaar in de natte verf, daar maken ervaren schilders handig gebruik van.

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes, napjes en sets      NU -30%

Lees meer