Alle Unidekor 1000°-1250° Botz 30ml

Botz unidekor 4020 mocha 30ml

  • Merk: Botz
  • Reviews (0): Beoordeling

Botz unidekor 4020 mocha 30ml

  • Reviews (0): Beoordeling

Botz Unidekor is een vloeibare glazuurverf voor keramiek en porselein die geschikt is voor vrijwel alle decoratieve technieken. De verf is eenvoudig te verwerken, de kleuren zijn onderling mengbaar en indien nodig met water te verdunnen. Het bakbereik van deze keramiekverf ligt tussen 1000°C en 1250°C. Botz Unidekor is een glazuurverf die uitdaagt om mee te experimenteren.

Tips en Technieken Botz Unidekor:

Opglazuur: ter decoratie van al gebrand wit glazuur (informeer naar de brandtemperatuur van aardewerk of tegels), branden op ca. 1050°C. Bij het beschilderen van porselein de verf niet te dun aanbrengen en tenminste op 1200° bakken of dun glaceren met transparant (9106) en op 1280°C bakken.

Onderglazuur: decoratie op onverglaasd, niet geglaceerd keramiek of biscuittegels. Dun opbrengen, goed laten doordrogen, transparant opbrengen, eventueel na het drogen nog een andere kleurlaag aanbrengen en branden op een temperatuur afhankelijk van het soort glazuur, ca. 1050°C.

Majolica: in de ongebrande witdekkende glazuur.

Sjabloneren: gebruik een zo dun mogelijk sjabloon en tamponeer de verf  in ca. 3 dunne lagen. Na het drogen sjabloon voorzichtig verwijderen en met een zacht penseel transparant glazuren.

Airbrush: deze verf is ook geschikt om te verwerken met een airbrushpistool. Verf onverdund sprayen met een niet al te fijne nozzle. Na het drogen transparant glaceren met een zachte kwast. Als Botz unidekor met een airbrush op porselein wordt gespoten met transparante verf, geeft bakken op 1080°C een zeer mooi glad, vaatwasserbestendig oppervlak.

De glazuurverf voor gebruik heel goed doorroeren. Als de verf enigszins is ingedroogd; een beetje water erbij doen en heel goed doorroeren. De transparante glazuur altijd dun opbrengen.

Unidekor keramiekverf bevat geen lood of gevaarlijke stoffen in dermate hoge concentraties dat zij op de lijst van gevaarlijke stoffen voorkomen.

Toon product informatie Verberg product informatie

Artikelcode: Botz_unidekor_4020_mocha_30ml

€3,95
Let op! U heeft nog geen maat/kleur geselecteerd.

Over Botz

BOTZ GmbH werd als Surmann en Klück GbR 1984 door Mechthild Surmann en Jürgen Klück opgericht. Hun basisidee was om uitsluitend vloeibare glazuren te ontwikkelen en te vervaardigen, die bovendien lood- en cadmiumvrij zijn (later compleet "aanduidingvrij").

Bekijk alle artikelen van dit merk

Banner row 2

foldertalens20231500800

klik hier voor de najaarsfolder!

Lees meer
amsterdam1500800

Amsterdam acrylverf 120ml vanaf  €4.95

Lees meer