Alle Aquarelverf mediums

Talens synthetische ossengal, flacon 75ml.

002092

Talens synthetische ossengal, flacon 75ml.

  • Reviews (0): Beoordeling

Talens ossengal, flaconl 75ml Ossengal wordt gebruikt voor het ontvetten van ondergronden om zo een betere hechting te verkrijgen voor verven en inkten op waterbasis.

Vroeger werd daar echte gal voor gebruikt maar Talens ossengal is samengesteld uit een synthetische oppervlakte-actieve stof en water.

Ossengal kan gebruikt worden als een soort "preparaat" of "reiniger" voor gladde en niet-poreuze ondergronden. De ondergrond kan worden afgenomen met een, door ossengal, bevochtigd doekje. of door verdunde ossengal met een penseel (spaarzaam) op te brengen. Hierdoor zal b.v. aquarelverf beter hechten.

Een andere mogelijkheid is uw aquarelverf aan te lengen met een verduinde ossengal. Dat voorkomt ook het parelen van aquarelverf op de ondergrond. Gebruik van ossengal geeft dus een betere hechting op waterafstotende ondergronden.

Op licht zuigende ondergronden (glad papier) is het beter om het spaarzaam te gebruiken om te sterke absorptie van aquarelverf te voorkomen.

Toon product informatie Verberg product informatie

Artikelcode: 002092

€9,10
Let op! U heeft nog geen maat/kleur geselecteerd.

Over Talens

Top essentials in fine art

Talens levert een zeer compleet en innovatief assortiment ondersteunende materialen voor kunstschilders, onmisbaar voor nagenoeg alle schildertechnieken. De hulpmiddelen zijn nauwkeurig afgestemd op de specifieke eisen die elke techniek stelt.

Bekijk alle artikelen van dit merk

Banner row 2

E47PN1500800

E47 driepootezel La Palma van: 46.15   NU 29.95 vanaf 5 stuks slechts 25.00

Lees meer
danielsmithslider

Daniel Smith aquarelverf tubes, napjes en sets      NU -30%

Lees meer